Nieuwe uitbreiding bij PUURR

Ik streef ernaar om bij PUURR steeds meer exclusievere en intensievere producten verkrijgen. PUURR is enorm gegroeid de afgelopen 9 jaar. Jaarlijks, in onze welbekende Wellness Rituelen maar ook zeker in de doeltreffendheid van onze behandelingen. 
Met de Expert lijn/ Biopeeling zijn we daar al goed mee van start gegaan. En gaan we onze slogan steeds meer eer aan doen;

PUURR waar Wellness en Huidverbetering samengaan!

Een ware topper is toch ook wel ons Nacht Ritueel. 
De combinatie van Hyaluron en de Intense Facial Oil ( Vit.C) doet voor vele huiden al wonderen. Hier wilde ik graag op verder borduren daar dat dit echt een top combi is. 
Ik ben me gaan verdiepen in hoe te zorgen voor een betere/ diepere opname en de echte Anti-verouderdingsingrediënten.

In ons assortiment hebben we al de hoog-moleculaire 
 “PUURR Intense Hyaluron Concentaat 2%”. 
Deze geeft direct zichtbaar resultaat omdat het in de bovenste laag zorgt voor een goede vochtvasthoudende werking. 
Fijne lijntjes verfijnen. En de huid straalt!

Nu twee nieuwe complex serums met beide laag-moleculaire ingrediënten. Beide op basis van laag-moleculair hyaluron en toevoegingen voor een echte Anti-Age werking met Vit. A (Retinol) en een Repair complex met extra toevoeging van Vit C 20%. 

 

ANTI-AGE COMPLEX
10-20 Kda Retinol Hyaluron


Dit anti-age complex bevat o.a. laagmoleculair vitamine A, vitamine B5, vitamine E, laagmoleculair hyaluron en peptiden om de huid optimaal te beschermen tegen veroudering en draagt erin bij de gevolgen hiervan te vertragen.

*Zeer laagmoleculair 10-20 Kda retinol/hyaluron serum
(*Zeer laagmoleculair betekend dat het dieper door de huid kan worden opgenomen!)

 • 10-20 Kda Retinol
 • 10-20 Kda Hyaluron
 • Acetyl hexapeptide-8
 • Vitamine E
 • Vitamine B5
 • Vitamine B3
 • Haver extract

VEGETABLE OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, GLYCERIN, AQUA, QUILLAJA SAPONARIA WOOD EXTRACT, SODIUM RETINOYL HYALURONATE, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, TOCOPHEROL, PANTHENOL, NIACINAMIDE, SAPONARIA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, *PARFUM

*Hypoallergeen vrije parfum (bekend van de Organic Cucumber extract, nu een haver variant)
20 ml. Verkoopprijs € 19,95

 

REPAIRE COMPLEX
20% Vitamine C with Hyaluronic acid

Dit Intense complex bevat maar liefst 20% Vitamine C. Dit ingrediënt is niet alleen een sterke antioxidant, maar stimuleert net als het hyaluronzuur in dit serum, de aanmaak van collageen.
Dit powerduo draagt bij aan het behoud van een gezonde, en een verbeterde huidtextuur.
Helpt age-spots vroegtijdig te verminderen.

Vitamine C serum 20%

 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • 10-20 Kda Hyaluron
 • Acetyl-hexapeptide-8
 • Mango, papaya, groene thee extract
 • Glycolic acid laag percentage om de penetratie van de werkstoffen te bevorderen

AQUA, ETHYL ASCORBIC ACID, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, GLYCERIN, HYALURONIC ACID, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, MANGIFERA INDICA FRUIT EXTRACT, CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, GLYCOLIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM BICARBONATE, TOCOPHEROL, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, *PARFUM,

*Hypoallergeen vrije parfum (bekend van de Organic Cucumber extract, nu een mango variant)
20 ml. Verkoopprijs € 19,95

 

Mooie producten maar hoe dan? Hieronder een duidelijke uitleg over Hoog/ Laag moleculair. En hoe dat in de huid werkt. 
Belangrijke informatie die de basis geeft voor een goede en juiste uitleg over deze nieuwe producten.

 

Hoe werkt het ook alweer allemaal in de huid!
(bron: Internet Beautyjournaal)

De huid is een belangrijk beschermingsmechanisme. Het is letterlijk en figuurlijk een barrière die je lichaam scheidt van de buitenwereld. Zonder huid bleef er weinig van je over. Zoals je waarschijnlijk weet, is de huid opgebouwd uit drie lagen:

 • Epidermis: ‘Epi’ is Grieks voor ‘boven’ of ‘bovenop’. De epi-dermis is dus de huidlaag die boven op de dermis ligt. Dit is het deel van je huid dat je kunt aanraken, waarbij het belangrijk is om je te realiseren dat het bovenste laagje – ook wel de ‘stratum corneum’ genoemd – bestaat uit dode huidcellen. De dikte van de epidermis varieert over je lichaam; op je oogleden is de epidermis dun en op je voetzolen juist weer een stuk dikker. In de onderste lagen van de epidermis worden nieuwe huidcellen aangemaakt. Dit is ook de huidlaag waarin melanine wordt aangemaakt die je huid een kleurtje geeft.
 • Dermis: Dit is de laag onder de epidermis. Hier ontstaat lichaamsbeharing, zweet en olie. De dermis is ook belangrijk voor je tastzin en huidgevoel, aangezien de zenuwuiteinden hier eindigen. De dermis bevat bovendien bloedvaten.
 • Hypodermis: Dit is de onderste laag van je huid, die als voornaamste functie heeft om de andere twee lagen bijeen te houden en te verbinden met de rest van je lichaam. De hypodermis bestaat grotendeels uit vet, dat je beschermt tegen temperatuurverschillen en ervoor zorgt dat je letterlijk en figuurlijk tegen een stootje kunt.

Zoals je ziet, moet een ingrediënt dus een lange weg afleggen, voordat het volledig door je huid is heengedrongen en in je bloedbaan wordt opgenomen.

Stenen en cement

Je kunt je huid beschouwen als stenen en cement. Je huidcellen zijn dan de stenen die bijeen worden gehouden door iets wat lijkt op cement. Het is misschien een gekke vergelijking, maar het helpt om het penetratiemechanisme uit te leggen. Om door de huid te dringen, zal een ingrediënt namelijk zijn weg moeten vinden door alle laagjes stenen en cement.

Wat bepaalt de mate van penetratie? 

 1. Afmeting en moleculairgewicht

Belangrijk is de afmeting van de moleculen van een ingrediënt; dit hangt samen met het moleculairgewicht. De meeste moleculen zijn simpelweg te groot om tussen de scheuren in de ‘stenen muur’ van dode huidcellen in de epidermis door te glippen. De vuistregel is dat moleculen kleiner dan 500 Dalton (Dalton is de scheikundige eenheid voor moleculairgewicht) door kunnen dringen in de huid. Moleculen groter dan 500 Dalton kunnen dat niet.

 1. Olie versus water

Over het algemeen zijn ingrediënten die oplossen in olie (lipofiele ingrediënten) beter in staat door de huid te dringen, dan ingrediënten die oplossen in water (hydrofiele ingrediënten), aangezien de huid zelf waterproof is. Dit komt doordat de ruimte tussen de huidcellen grotendeels is opgevuld met lipiden (vetten), zoals ceramiden. Je huid heeft dus vettig cement.

Een klassiek voorbeeld in dit geval is het in wateroplosbare alphahydroxy zuur (AHA) dat vooral werkt op het huidoppervlak. Vergelijk dit met het in olie oplosbare betahydroxy zuur (BHA), zoals salicylzuur, dat diep doordringt in de poriën om acne te lijf te gaan en je ziet meteen het verschil tussen olie versus water.

 1. Polariteit

De polariteit (elektrische lading) van een molecuul is ook van belang. Hoe groter de polariteit, hoe beter de penetratie. Van dit principe wordt handig gebruik gemaakt bij behandelingen met pulserende stroom, zoals bijvoorbeeld de Ionzyme DF behandeling van Environ.

Bovengenoemde factoren hangen allemaal samen met het betreffende ingrediënt; je zou dit externe factoren kunnen noemen. Er is echter ook nog een belangrijke interne factor die de mate van penetratie bepaalt en dat is de conditie van je huid.

 1. Huidconditie

Zoals je hebt kunnen lezen, is je huid niet overal even dik. Hoe dunner de huid, hoe makkelijker een ingrediënt kan doordringen; het hoeft dan namelijk minder afstand af te leggen. Het stenen muurtje is minder dik.

Bovendien kunnen ingrediënten makkelijker door een geschuurde, geschaafde huid heendringen, dan door een huid die volledig intact is. Dit betekent dat je huid na het scheren, scrubben of exfoliëren makkelijker ingrediënten doorlaat.

Ook de formule is van belang
Naast bovengenoemde vier factoren speelt ook de formule waarin het ingrediënt is opgenomen een belangrijke rol. Gaat het om een product dat je afspoelt, een rinse off product, dan is de kans vrij klein dat het betreffende ingrediënt goed door de huid wordt opgenomen. Penetratie wordt namelijk gemeten in milligrammen per vierkante centimeter per tijdseenheid. De gebruikte tijdseenheid is vaak uren en niet minuten of seconden. Er zullen weinigen van ons zijn die een rinse off product langer dan enkele minuten op de huid laten. 
Bij een leave on product daarentegen hebben de werkzame stoffen veel langer de tijd om in de huid door te dringen.

Ook kunnen andere ingrediënten in de formule de penetratie beïnvloeden c.q. versterken. Deze ‘versterkers’ bestaan over het algemeen uit olieachtige materialen die in staat zijn de lipiden tussen de huidcellen als het ware aan de kant de duwen. Bekende voorbeelden van dergelijke ‘versterkers’ zijn ethanol, jojoba olie en pepermuntolie.

 

Je hoort het wel vaker  Cosmeceuticals “, maar wat is dat?

 

Deze producten hebben een micromoleculaire structuur, waardoor ze in de diepere huidlagen van de opperhuid kunnen penetreren en daar stimuleren ze de celactiviteit op meerdere niveaus.

Hyaluronzuur: wat is het?
De naam is wat misleidend want het is geen exfoliant of peeling zoals 'zuur' in de naam doet vermoeden. Hyaluronzuur is een krachtige moisturizer die zowel de opperste laag als de diepere lagen van je huid kan hydrateren. Dit kan hyaluronzuur doen vanwege zijn twee verschillende gedaantes. Het ingrediënt is er namelijk in een laagmoleculair gewicht dat dieper in de huid dringt en een hoogmoleculair gewicht dat fijne lijntjes opvult en direct voor een gladdere en stralende huid zorgt. Hyaluronzuur kun je dus middels een serum op je huid aanbrengen.

Antiverouderend
Nog een reden om hyaluronzuur in je hart te sluiten, voor zover je dat met beauty-ingrediënten doet natuurlijk, is zijn vermogen om de fibroblasten te stimuleren, dat zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor je collageen. In combinatie met die hydratatieboost, geeft dat een antiverouderend effect op de lange termijn.

 

Wat verschillende vormen van hyaluronzuur op de huid doen
In principe is er maar één vorm van hyaluronzuur zoals je die kunt vinden op de ingrediëntenlijst, namelijk: hyaluronic acid. Maar, scheikundig gezien kan hyaluronzuur worden opgedeeld in laag-moleculair en hoog-moleculair hyaluronzuur. Laagmoleculair betekent dat de moleculen zeer klein zijn gemaakt. Hoe kleiner een molecuul, hoe dieper hij in de huid kan dringen. Laag-moleculair hyaluronzuur dringt dus goed door naar de levende huidlagen en zorgt voor een vochtboost. Hierdoor zullen rimpels minder diep lijken en droogtelijntjes verdwijnen. Hoog-moleculair hyaluronzuur blijft meer op de huid liggen en zorgt ervoor dat de bovenste huidlagen zich verzadigen met vocht. Dit zorgt voor een direct stralend en gehydrateerd effect. Laag-moleculair hyaluronzuur is kostbaarder dan hoog-moleculair hyaluronzuur. Veel cosmeticabedrijven kiezen daarom voor alleen hoog-moleculair hyaluronzuur, terwijl de combinatie van beide soorten juist meer voor het anti-aging effect zorgt.
Het hyaluronzuur wordt biotechnisch vervaardigd uit tarwe en melasse.

Wat doet laagmoleculairhyaluronzuurvoor de huid?  
Laagmoleculair hyaluronzuur is vooral een geschikt ingrediënt tegen huidveroudering. Let op, het is een stof die enkel effect heeft bij langdurig en dagelijks gebruik. Schrik dan ook niet wanneer je niet na enkele dagen resultaat ziet. Dit ingrediënt laat zich pas gelden na enkele weken of maanden.  

We hebben het al vaak meegemaakt dat men stopt met het behandelen van de huid wanneer er niet binnen enkele dagen resultaat te zien is. 
Misschien herken je jezelf hier wel in. 

We kunnen daarop niet genoeg benadrukken dat échte huidverbetering een proces van weken, maanden en soms jaren is. Op korte termijn is het natuurlijk mogelijk om bijvoorbeeld rimpels te verminderen door bijvoorbeeld het gebruik van cup.  Toch vindt op lange termijn de huidverbetering plaats waar je het uiteindelijk voor doet. Namelijk rimpels, rode vlekjes, eczeem, rosacea etc. die volledig weg zijn en niet meer terugkomen. Je zult merken dat dit je geduld soms op de proef zal stellen maar je blij zal zijn wanneer je doorgezet hebt en je weer volledig zelfverzekerd door het leven kan gaan. 

Laten we ter afsluiting nog even de prachtige effecten van het ingrediënt bekijken. 

 Hyaluronzuur met laagmoleculair gewicht biedt krachtige effecten:  

 • Hyaluronzuur met laagmoleculair gewicht stopt het vochtverlies van het lichaam, voedt en verhoogt de hydratatie van de huid.  
 • Het behoudt tot 1000 keer het gewicht in water en trekt vocht aan de huid vanwege zijn hygroscopische eigenschappen.  
 • Laagmoleculair hyaluronzuur is zeer geschikt voor de droge en vette huid. Dit maakt het dan ook geschikt voor iedereen.    
 • Naast de voedende en hydraterende werking biedt het de huid ook bescherming tegen onder andere Uv-straling. 

 

Aardige tekst om te lezen maar reuze interessant vind ik en ook echt de basis van wat we minimaal moeten weten.

De complex serums zijn in te zetten dagelijks onder de dag en/ of nachtcremes of Intense facial oil. En tijdens de behandeling na de (acid) peeling, onder masker, onder de creme. 
Maak een keuze of gebruik ze afwisselend. 

© 2016 - 2023 PUURRDealerportal.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel